De Stoomtram

Verken het seinhuis, ontdek de tentoonstelling "De Tijdlijn" of breng een bezoek aan het Bello Atelier, waar u de ouderwetse locomotieven in rust kunt bewonderen. Een perfect uitje vanaf Strand49, want u bent er binnen drie kwartier.

Tussenstop

Tijdens de reis begint voor de jongsten de spannende Stoomsafari van Hoorn naar Medemblik. Ze maken een avontuurlijke ontdekkingsreis langs de historische lokaalspoorweg uit 1887, met tussenstops bij de stations Opperdoes, Twisk en Wognum. De stoker houdt het vuur brandend en de kinderen mogen zelfs een handje meehelpen. Een opwindend avontuur!

Eenmaal in Medemblik aangekomen, wacht een wereld van avontuur. Bezoek het beroemde Bakkersmuseum De Oude Bakkerij, waar kinderen de bakker kunnen helpen en alles leren over het bakproces. Terwijl ouders ontspannen met een kopje koffie en iets lekkers in de serre, kunnen ze een oogje in het zeil houden. Na wat bakkerij-avonturen kunnen bezoekers genieten van verschillende voorstellingen die hen meenemen door de geschiedenis van de bakkerijmachines en de lekkernijen van weleer.

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud biedt een spannende afwisseling. Avontuurlijke kinderen kunnen hier genieten van een rondleiding door de geschiedenis van het kasteel. Via een boeiende audiotour, verteld door de originele bewoners Floris V en zijn vrouw Beatrijs, ontdekt u alle geheimen van het kasteel, van historische feiten tot opmerkelijke details die anders onopgemerkt blijven. Ook voor ouders is dit een boeiende ervaring!

Zijn de kinderen nog te jong voor de audiotour? Geen probleem! Voor hen is er een speciale pelgrimsspeurtocht uitgestippeld. Ze moeten verschillende opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden om de verlossende code te vinden en de schatkist te openen. Een avontuurlijk plezier voor het hele gezin!

Terug met de boot of trein?

Wilt u vanuit Medemblik terug naar Hoorn? Dat kan op twee manieren. Optie één is een retourtje per stoomtram. Afhankelijk van de geldende dienstregeling op die dag reis je in dezelfde trein terug of stapt u over. Optie twee is de boot nemen. Het indrukwekkende museumschip ‘Friesland’ vaart van Medemblik naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daar kunt u vervolgens de 'gewone' trein nemen, waarmee u binnen 20 minuten terug bent in Hoorn vanaf het NS-station in Enkhuizen!