Landgoed Hoenderdaell

Natuur

De omgeving herbergt een rijke natuur, oorspronkelijk een waddengebied. Het gebied wordt enkel beïnvloed door natuurlijke processen, waardoor unieke flora gedijt, gestimuleerd door de historische afgravingen en het opvullen met zeeslib. Deze factoren verklaren ook de gevarieerde landschappen.

Naast de dierentuin biedt het natuurgebied mogelijkheden om wilde dieren te observeren, zoals herten, emoes en Schotse Hooglanders, evenals een verscheidenheid aan vogels en sporen van andere wilde dieren. Voor natuurliefhebbers is dit wandelgebied een must-visit in Noord-Holland!

Nabijheid

De dierentuin herbergt een diversiteit aan dieren, van poema's en tijgers tot beren en wolven, en van ara's en fazanten tot rode neusberen en sneeuwuilen, en alles daartussenin. Voor de kleintjes is er een fraaie speeltuin en diverse eetgelegenheden voor een hapje of drankje. Wat de dierentuin echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de dieren van heel dichtbij te observeren en zelfs te voeren. In de Lori-tuin kunnen kinderen bakjes honingwater kopen om aan de felgekleurde papegaaien te voeren, die altijd nieuwsgierig zijn en graag contact maken.

Naast de papegaaien is er ook de gelegenheid om ringstaartmaki's te voeren, op aangegeven tijden in het park. Kinderen krijgen worteltjes om de prachtige aapjes te voeden, die enthousiast van bezoeker naar bezoeker springen om te genieten van hun maaltijd. De blije blikken op de gezichten van de kinderen zijn onbetaalbaar.

Uniek

Sinds 2015 heeft dierentuin Hoenderdaell een jaagsimulator, een opmerkelijke innovatie. Deze machine houdt een stuk vlees vast dat aan een touw hangt en wordt bediend door parkmedewerkers met een joystick. Het is bijzonder om de dieren achter deze machine aan te zien rennen. Met dit systeem wil de stichting achter deze uitvinding, Stichting Leeuw, de katachtigen hun natuurlijke instinct teruggeven, aangezien jagen een essentieel onderdeel is van hun natuurlijk gedrag dat in de dierentuin niet kan worden vervuld.