Van Blankendaell Park

Op zoek naar een leuk uitje waar de kleintjes gegarandeerd plezier zullen hebben? Het dierenpark biedt diverse diersoorten, een ruime speeltuin, een draaimolen, horecagelegenheid en een prachtige parktuin. Het is de ideale bestemming voor een dagje uit met de kleintjes!

Het dierenpark

In het Van Blankendaell Park vindt u zo'n 70 verschillende diersoorten, variërend van de Kapucijnaap tot de Prairiehond en van de Kaketoe tot de Koi Karper. Elk dier wordt vergezeld door informatie over het continent waar ze vandaan komen, waardoor een bezoek aan Van Blanckendaell Park ook nog eens educatief is. Bij de ingang van het park ontvangt u een overzichtelijke plattegrond, zodat u precies weet waar u naartoe wilt. Op de website kunt u alle dieren vinden en meer informatie lezen over de verschillende diersoorten die worden verzorgd in Blanckendaell.

Museum

Naast de dieren herbergt het park ook een grote speeltuin met een draaimolen en een treintje. Tijdens vakantieperiodes zijn de draaimolen en het treintje dagelijks geopend, buiten de vakanties alleen in het weekend. Raadpleeg altijd de website voor de meest recente openingstijden van deze attracties in Blanckendaell. Bovendien heeft het dierenpark een museum waar een collectie oude landbouwwerktuigen wordt tentoongesteld, verzameld door een lokale inwoner van Tuitjenhorn.

De geschiedenis

Midden in het dierenpark staat een ouderwetse molen, wat een erfenis is van de oorspronkelijke boerenachtergrond van het Blanckendaell Park. Hoewel de molen niet openbaar toegankelijk is, dient het als een herkenningspunt tijdens een wandeling door het park. Het begon als een bescheiden dierentuin, eigenlijk meer een kinderboerderij, met enkele schapen, Bennetwallaby's en lama's. Later groeide het aantal dieren, zowel Nederlandse boerderijdieren als exotische soorten, en ontstond er ook een kinderboerderij op het park.

Het Van Blanckendaell Park is een ideaal uitstapje met kleine kinderen. Met de auto bent u er vanaf camping Strand49 binnen ongeveer 10 minuten.