Sloepennetwerk

Dankzij deze handige tool, beschikbaar via de website of mobiele app, kunt u eenvoudig routes plannen door heel Nederland. Sinds juni 2018 zijn deze routes ook beschikbaar in het noorden van Noord-Holland, vlakbij Strand49. Geniet van heerlijke zomerdagen op het water!

200 kilometer

Met een uitgestrekt netwerk van 200 kilometer is het Sloepennetwerk in Noord-Holland in juni 2018 gelanceerd. Gezien het overvloedige water in het noorden van de provincie, dat het grootste oppervlak aan water in Nederland heeft, was het toevoegen van deze route aan het Sloepennetwerk een logische stap. Op de website en in de app van het Sloepennetwerk vindt u diverse vaarroutes, variërend van dagtochten tot meerdaagse avonturen. Liever uw eigen route uitstippelen? Geen probleem! Via de website kunt u ook zelf een route samenstellen die u aanspreekt. De routeplanner laat u meteen interessante plekken en gezellige restaurants zien die u onderweg tegenkomt.

Bootverhuur bij Greenjoy

Bij Greenjoy kunt u boten huren door heel Nederland, en sinds de opening van het sloepennetwerk in Noord-Holland Noord is dit nu ook mogelijk in Alkmaar. U kunt bij Greenjoy terecht voor de verhuur van elektrische fluistersloepen. Met een elektrische fluistersloep huurt u een boot zonder geluid en zonder uitlaatgassen, wat zowel milieuvriendelijk als prettig is. Het huren bij Greenjoy werkt net iets anders dan u misschien gewend bent. U reserveert de boot via de website en ontvangt vervolgens de bevestiging en vaarinstructies per e-mail. Daarna kunt u met uw telefoon de gehuurde sloep aan- of uitzetten via sms. Bij terugkomst kunt u de sloep ook weer zelf aan- of uitzetten met uw eigen telefoon.

Via de website kunt u een boot reserveren en heerlijk genieten van een dag (of meerdere dagen) op het water. De sloepen liggen in Alkmaar ter hoogte van Mallegatsplein 12 in het centrum. Vanaf camping Strand49 bereikt u deze locatie binnen een halfuurtje rijden. Een ideaal uitje dus!