64km

Amsterdam

Avontuur

Elke dag is een avontuur in Amsterdam! Van het bewonderen van het Paleis op de Dam tot het winkelen in de drukke Kalverstraat, en van het eren van beroemde volkszangers op het Johnny Jordaanplein tot ontspannen op een terrasje in de bruisende wijk de Pijp. Of ga voor een compleet andere ervaring en steek het IJ over naar de opkomende buurten van Noord om daar de karakteristieke oude volkswijken te verkennen. Kortom, Amsterdam biedt eindeloze mogelijkheden en geen enkele dag is hetzelfde!

Musea

Amsterdam herbergt een schat aan beroemde musea, waaronder het indrukwekkende Rijksmuseum, thuisbasis van Rembrandt's iconische meesterwerk, de Nachtwacht. Voor liefhebbers van moderne kunst is er het gerenoveerde Stedelijk Museum, dat in 2016 zijn deuren heropende. Daarnaast zijn er tal van kleinere musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het charmante Tassenmuseum Hendrikje, het Amsterdam Museum en Museum Ons' Lieve Heer op Solder.

Veelzijdig

Ontdek Amsterdam in al haar diversiteit! Bij mooi weer is het al een plezier op zich om door de straten te wandelen en telkens weer verrast te worden door nieuwe beelden en scènes. Geniet ook van de vele parken, stadstuinen en de charmante dierentuin Artis. Amsterdam is gemakkelijk bereikbaar vanaf Strand49, zowel met de auto (let op de parkeerkosten, vooral in het centrum en de omliggende wijken) als met de trein.