9km

Callantsoog

Zuiver strand

Wanneer men aan een bepaalde locatie denkt, wordt er vaak aan de kust gedacht. Deze ontspannende plek langs de kust van de zee is ideaal voor families met kinderen en liefhebbers van watersport. Gedurende de zomermaanden kunt u genieten van lange, zonnige dagen, terwijl u in het najaar eindeloos kunt wandelen langs het uitgestrekte strand. Als een van de oudste plekken voor familie-uitjes in Nederland trekt deze locatie jaarlijks een gevarieerd publiek aan, wat bijdraagt aan de gezellige sfeer van de regio Noord-Holland.

Watersportactiviteiten

Voor diegenen die op zoek zijn naar een dag vol activiteit, biedt de kustlijn bij Callantsoog de perfecte bestemming. Het strand is een paradijs voor liefhebbers van kitesurfen, strandzeilen en vliegeren. Bovendien is paardrijden een mogelijkheid, ofwel met uw eigen paard, ofwel via een manege in de omgeving, gelegen tussen Callantsoog en Den Helder. Wat is er nu beter dan het echte gevoel van vrijheid te ervaren tijdens een rit langs het strand? Fietsen is ook een uitstekende optie in de omgeving van Callantsoog. U kunt eindeloos toeren door de duinen, natuurgebieden en dorpskernen van de omliggende badplaatsen.

Strandpaviljoen Woest

Voor een moment van ontspanning kunt u terecht bij Strandpaviljoen Woest. Dit charmante café/restaurant biedt lunch, diner en borrel aan. Of het nu regenachtig is en u wilt uitwaaien, of het strandweer zonnig is, hier kunt u altijd genieten van een comfortabele zitplek. Het paviljoen beschikt over een ruim terras buiten en een gezellige binnenruimte. Of u nu snel een drankje wilt tussen het surfen door, een lunch wilt na een ochtendwandeling met uw hond, of een uitgebreid diner na een warme dag op het strand: bij Woest is alles mogelijk!