23km

Den Helder

Maritiem

Ontdek de rijke maritieme geschiedenis van Den Helder, die het hart van de stad vormt. De voormalige rijkswerf Willemsoord, eens de grootste marinebasis van Nederland, is nu de thuisbasis van het Marinemuseum. Hier pronkt de imposante onderzeeboot Hr.Ms. Tonijn, de enige toegankelijke onderzeeboot in Nederland. Naast het Marinemuseum bevindt zich het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers, een boeiende bestemming, vooral voor gezinnen met kinderen. Een wandeling over de werf zelf biedt ook veel: historische schepen worden hier tentoongesteld in de Museumhaven, waardoor u echt een gevoel krijgt voor het maritieme erfgoed van Den Helder.

Natuur

Voor de natuurliefhebbers heeft Den Helder een overvloed aan mogelijkheden om de frisse zeelucht op te snuiven. Verken de uitgestrekte natuurlijke schoonheid van de stad en haar omgeving, waarbij u kunt genieten van eindeloze wandelingen of kilometers fietsplezier. Ontdek bijvoorbeeld het dennenbosgebied van De Donkere Duinen, dat uitkomt op de uitgestrekte stranden en duinen. Of verken het duingebied van De Grafelijkheidsduinen, met schilderachtige wandelpaden die leiden naar Huisduinen en Fort Kijkduin, waar Schotse Hooglanders en Konikpaarden vrij grazen. Een andere parel is het Mariëndal, met zijn weelderige moeraslanden en pittoreske poelen, een waar paradijs voor wandelaars en fietsers.

Naar Texel

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en maak een uitstapje naar Texel, ons grootste schiereiland, vanuit Den Helder. Dagelijks brengt de veerboot u heen en terug naar dit eiland, perfect voor wie echt even wil uitwaaien. Vanaf onze camping in Sint Maarten bent u slechts 25 minuten verwijderd van Den Helder, waar u aan boord kunt gaan voor een ontspannende overtocht naar Texel.