30km

Den Oever

Een rijke geschiedenis

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw, behoudt Den Oever nog altijd de rustige sfeer van de Waddenkust, hoewel Wieringen geen eiland meer is. Het gebied biedt een paradijs voor natuurliefhebbers, met uitgestrekte wadden vol unieke planten en weelderige begroeiing in de kwelders. Talrijke vogelsoorten, variërend van lepelaars en eenden tot oeverlopers en meeuwen, vinden hier een thuis. Den Oever is een van de meest diverse plekken in Noord-Holland wat betreft flora en fauna. Tijdens een wadlooptocht maakt u zelfs kans om zeehonden te spotten.

Vissersdorp

Als vissersdorp staat Den Oever bekend om haar levendige haven en bloeiende visserij, met name de garnalenvisserij. Op de verse vismarkt, die elke zaterdag plaatsvindt, kunt u de meest verse vangst krijgen - uw kabeljauw zou binnen enkele uren na het uit de zee halen op uw bord kunnen liggen. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Flora- en Visserijdagen, een vijfdaags evenement dat jaarlijks in augustus wordt gehouden. Tijdens deze dagen kunt u aan boord stappen van een garnalenboot, luisteren naar de verhalen van echte vissers, en natuurlijk volop genieten van de heerlijke zeevruchten die de omgeving te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Ontdek de charmante dorpskern van Den Oever, waar u kunt genieten van een hapje en een drankje in een van de gezellige cafés en restaurants. Verken ook de vele bezienswaardigheden, waaronder de unieke korenmolen De Hoop, het Viking Informatiecentrum, het Wieringer Eiland Museum en de oude vuurtoren, die in 2009 werd gedoofd. Ondanks zijn bescheiden omvang biedt Den Oever een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden!