55 km

Haarlem

Begin uw ontdekkingstocht in de historische binnenstad, waar sfeervolle straatjes u leiden langs indrukwekkende gebouwen zoals de Grote Markt met zijn imposante stadhuis en de majestueuze Sint-Bavokerk. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Frans Hals Museum, waar u ondergedompeld wordt in de wereld van de beroemde Nederlandse schilder en andere meesters uit de Gouden Eeuw.

Als liefhebber van kunst en wetenschap mag een bezoek aan het Teylers Museum niet ontbreken. Dit oudste museum van Nederland herbergt een schat aan tekeningen, fossielen, mineralen en historische apparaten. Na een cultureel uitstapje kunt u ontspannen in een van de pittoreske hofjes van Haarlem, zoals het Hofje van Bakenes of het Hofje van Oorschot, waar rust en groene tuinen op u wachten.

Voor een dosis winkelplezier kunt u terecht in de gezellige winkelstraten, zoals de Grote Houtstraat, gevuld met boetiekjes, speciaalzaken en knusse cafés. Vergeet ook niet de Amsterdamse Poort te bewonderen, een imposante stadspoort die teruggaat tot de 14e eeuw en een fascinerend inzicht biedt in de geschiedenis van Haarlem.

Een andere iconische bezienswaardigheid is de Adriaan Windmolen, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en meer te weten kunt komen over de eeuwenoude traditie van de Haarlemse molens. En voor een moment van rust en natuur kunt u heerlijk wandelen of picknicken in het prachtige stadspark Haarlemmerhout, het oudste openbare park van Nederland!