53km

Volendam

Aan de oevers van het IJsselmeer ligt Volendam, wellicht het meest iconische dorp van Nederland. Oorspronkelijk een vissersdorp, staat het nu vooral bekend om zijn rijke muzikale erfgoed, voortgebracht door talloze beroemde artiesten die hier hun oorsprong vinden. Naast de beroemde dijk met zijn schilderachtige restaurants en souvenirwinkels, biedt Volendam nog veel meer te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Palingsoundmuseum, gevestigd in Paviljoen Smit-Bokkum. Gelegen aan de waterkant van het IJsselmeer, biedt dit paviljoen tevens de kans om te genieten van ambachtelijk gerookte paling, een traditie die hier van generatie op generatie wordt voortgezet.

Genieten

Volendam staat bij toeristen vooral bekend om de traditionele klederdracht en de beroemde zangers, maar het dorp heeft nog veel meer te bieden. U kunt er genieten van gevarieerde en verzorgde uitjes, zoals muzikale, informatieve, avontuurlijke of culinaire ervaringen (en ja, niet alleen visgerechten). Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor heerlijke lunches, diners en high tea's. Vergeet ook zeker niet de vele interessante musea te bezoeken! Kortom, Volendam is veel meer dan alleen de stereotiepe foto's in klederdracht.

De boot naar Marken

De boot naar Marken biedt een unieke ervaring om dit historische eiland te bereiken. Vroeger was Marken alleen per boot bereikbaar, maar tegenwoordig kunt u er ook over land komen. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, toen het bewoond werd door Friese monniken die van het land en de dieren leefden.

Het hele jaar door kunt u met een speciale boot tussen Volendam en Marken varen, een reis van ongeveer dertig minuten. Aan boord kunt u genieten van een kopje koffie, thee of een verfrissend biertje terwijl u een uniek uitzicht heeft op de voormalige Zuiderzee.

Een dagje naar Volendam is een ideaal uitje voor het hele gezin, en vanaf Strand49 bent u er binnen een uur!