45km

Zaanse Schans

De Zaanse Schans bevindt zich vlakbij camping Strand49. Hier kunt u genieten van een prachtige wandel- en/of fietstocht, smullen van een traditionele Hollandse pannenkoek in het pannenkoekenrestaurant, of een boottocht maken om de schans vanaf het water te bewonderen.

De geschiedenis in

Een stap terug in de tijd, dat is wat de Zaanse Schans belooft. Maar wist u dat dit pittoreske stukje Nederland geen toevalstreffer is? Architect Jaap Schipper gaf in 1961 bewust vorm aan deze wijk, met als doel een levendige, typisch Zaanse buurt te creëren. Huizen uit heel Noord-Holland werden zorgvuldig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd op deze historische locatie. Hoewel de meeste verhuizingen plaatsvonden in de jaren '60 en '70, blijft de Zaanse Schans in beweging. Zelfs in 2014 werd er nog een huis herbouwd, waardoor de wijk haar authentieke charme behoudt. Maar weet u wat het echt bijzonder maakt? Deze schilderachtige plek is niet alleen een toeristische hotspot; het is ook gewoon de thuisbasis van lokale bewoners.

Verkennen

Verken de Zaanse Schans, waar historie en ambacht samenkomen in een betoverend landschap. Bewonder de iconische molens, ontdek de fascinerende musea en geniet van de oude ambachten die hier tot leven komen. Maak een boeiende theaterwandeling met een lokale bewoner of verken het gebied op uw eigen tempo met behulp van een handige app. Voor fietsliefhebbers zijn er twee prachtige routes beschikbaar: een korte tocht langs de hotspots van Wormerveer of een uitgebreide route om de Noord. En voor een uniek perspectief, verken de Zaanse Schans vanaf het water tijdens een ontspannen boottocht langs de schilderachtige oevers. Welke manier u ook kiest, een bezoek aan de Zaanse Schans belooft een onvergetelijke ervaring te worden.